VSD چیست؟
به نقص یا سوراخی که در میان دیواره ی جدا کننده دو بطن باشد VSD می گویند.
VSD به چه علت بوجود می آید؟
در اغلب کودکان بیمار علت مشخصی ندارد. و متاسفانه از رایج ترین بیماری های قلبی در کودکان می باشد. البته برخی از کودکان در کنار VSD دچار بیماری های دیگر نیز هستند.
چگونه بر قلب تاثیر میگذارد؟
بطور طبیعی حفرات سمت چپ قلب صرفا خون را به بدن و حفرات سمت راست صرفا خون را به ریه ها میفرستند. در کودک مبتلا به VSD خون از طریق سوراخ مذکور از بطن چپ به بطن راست و سپس به ریه ها میرود. اگر VSD بزرگ باشد خون اضافه ای که به ریه ها میرود باعث میشود که قلب و ریتین بیشتر کار کنند و نیز زیه ها پرخون شوند.
VSD چگونه کودک مرا تحت تاثیر قرار خواهد داد؟
در صورتی که سوراخ ایجاد شده کوچیک باشد تنها نشانه غیر معمول صدای اضافی (سوفل) می باشد که با گوشی شنیده می شود و علائم بیشتری ندارد زیرا قلب و ریه بیش از این کاری انجام نمی دهند.
در صورتی که سوراخ بزرگ باشد عوارض بیشتری به جا می گذارد به طور مثال نفس های کودک سخت و تند می شود. اگر کودک شیرخواره باشد. در رشد طبیعی و شیرخوردن آن اختلال ایجاد می شود. لازم است بدانید که علائم ذکر شده چند هفته پس از تولد بروز می کنند و در صورت عدم پیگیری به علت گردش خون زیاد در ریه، فشار عروق در این ناحیه افزایش می یابد و این امر موجب صدمه دائمی به رگ های ریه می گردد.
در مواجهه با VSD چه می توان کرد؟
در صورتی که VSD کوچک باشد هیچ درمان یا دارویی برای کوچکتر شدن یا بسته شدن آن وجود ندارد. ممکن است این VSD ها خود به خود بسته شوند. همانگونه که اشاره شد VSD های کوچک کار قلب و ریه را بیشتر نمی کنند به همین سبب نیازی به جراحی ندارند.
در صورتی که سوراخ بزرگ باشد. باید توسط جراحی باز بسته شود تا مشکلات دیگری را ایجاد نکند. برخی اوقات با مصرف دارو موقتاً می توان علائم بیماری را کنترل کرد. ولی باید بدانید که دارو ها موجب درمان نشده و از آسیب دیدن عروق جلوگیری نمی کند. ضمن اینکه جراحی در چند ماه اول زندگی برای کودکانی که علائم شدیدی دارند بسیار ضروری می باشد.
اگر VSD بزرگ باشد حتی اگر کودک شیرخواره باشد یا علائم زیادی نیز نداشته باشد باید برای پیشگیری از عوارض آن جراحی قلب باز صورت گیرد. سوراخ را با استفاده از پرده دور قلب (پریکارد) یا وصله ای از ماده مصنوعی می بندند. مدتی بعد با بافت پوشاننده قلب، وصله پوشاننده می شود و بخشی از ساختمان قلب می گردد. البته برخی از VSD هارا می توان بدون وصله ترمیم کرد و گاهی نیز برخی از آن ها را می توان در در Cath Lab بست.
هنگامی که تعداد VSD ها بیش از یک عدد باشد و حال بیمار نیز وخیم باشد جراحی اولیه برای پیشگیری از آسیب به ریه ضروری است. در این جراحی شریان ریه تنگ می شود (بندینگ شریان ریوی) تا جریان خون این اندام کاهش یابد. جراحی ثانویه پس از بزرگ شدن کودک انجام میشود که سوراخ در عمل قلب باز بسته شده و بند برداشته می شود.
کودک من چه فعالیتهایی را می تواند انجام دهد؟
پس از بسته شدن VSD یا حتی با VSD های کوچک کودک شما محدودیتی در انجام فعالیت های طبیعی سن خود نداشته و نیاز به مراقبت های ویژه ندارد.
در آینده برای کودکم چه باید کنم؟
بر طبق موقعیتی که VSD ها قرار دارند، متخصص قلب باید به صورت دوره ای کودک شمارا معاینه کند. خیلی کم پیش می آید کودکان بزرگ تر که دارای VSD کوچک هستند دچار عوارضی مانند ( نشت خون از دریچه های قلبی) بشوند و نیاز به جراحی پیدا کنند. این چکاب های دوره ای پس از جراحی باید برای اطمینان از کارکرد صحیح قلب به صورت مداوم انجام شود. چشم انداز این جراحی خوب بوده و اصولا کودک نیازی به جراحی دیگر یا دارو ندارد.
برای پیشگیری از اندوکاردیت (عفونت داخل قلب) چه باید کرد؟
پس از جراحی بستن VSD بهتر است کودک قبل از رجوع به دندانپزشکی تا مدتی آنتی بیوتیک مصرف کند. برای اطلاعات بیشتر در این مورد با متخصص قلب کودک خود مشورت کنید.
0 نظر