تماس با پزشک

تشخیص بیماری‌های قلبی با اکوکاردیوگرام قلب

تشخیص بیماری | 0 comments

اکو قلب یا اکوکاردیوگرام قلب که به عنوان سونوگرافی قلب هم از آن یاد می‌شود یک روش تشخیصی غیر تهاجمی با استفاده از امواج صوتی می‌باشد. این روش تشخیصی از قلب تصویر برداری کرده و می‌تواند اطلاعات زیادی در خصوص ضربان قلب و یا روند پمپاژ خون در قلب را به پزشک نمایش دهد. در اکو قلب نه تنها رگ‌های قلبی به منظور بررسی روند جریان خون معاینه می‌شود، بلکه سلامتی دریچه‌های قلب را نیز بررسی می‌کند.

اکوکاردیوگرافی قلب که برای تشخیص انواع بیماری‌های قلبی مناسب است، توسط متخصص قلب و عروق تجویز شده و به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. اگر می‌خواهید بدانید که تشخیص بیماری‌های قلبی با اکوکاردیوگرام قلب چطور انجام می‌شود و از چه مزایایی برخوردار است، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

عنوان مطالب (جهت دسترسی سریع) نمایش

اکوکاردیوگرافی قلب چیست؟

اکوکاردیوگرافی قلب یک روش تشخیصی غیر تهاجمی است که اطلاعاتی در خصوص عملکرد قلب را در قالب تصویر به پزشکان و متخصصان قلب و عروق ارائه می‌دهد. اکو قلب متداول‌ترین تست تشخیصی قلب و عروق بعد از الکتروکاردیوگرافی و تصویربرداری با اشعه ایکس می‌باشد.

در واقع اکوکاردیوگرافی قلب یک تصویربرداری همه کاره برای مدیریت و نظارت بر سلامت قلب به شمار رفته و می‌تواند هر اختلالی که در عروق و دریچه‌های قلب وجود دارند را تشخیص دهد.

در صورت داشتن هرگونه ابهام و یا سوالی درباره اکوکاردیوگرام قلب در انتهای همین صفحه (بخش کامنت) سوالتان را مطرح نمایید. دکتر رامین بقایی در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

چرا اکوکاردیوگرام قلب؟

تست اکوکاردیوگرافی برای بررسی مشکلات قلبی انجام شده که طی نتایج بدست آمده، این آزمایش می‌تواند نشان دهد که خون چطور در دریچه‌ها و عروق قلبی حرکت می‌کند.

طبق یک مقاله معتبر که در وبسایت  پزشکی my.celevelandclinic.org منتشر شده است، الکتروکاردیوگرافی به شرح زیر تعریف شده است:

An echocardiogram is an ultrasound test that checks the structure and function of your heart. An echo can diagnose a range of conditions including cardiomyopathy and valve disease. There are several types of echo tests, including transthoracic and transesophageal.

اکوکاردیوگرام یک آزمایش اولتراسوند است که ساختار و عملکرد قلب شما را بررسی می‌کند. اکو می‌تواند طیف وسیعی از شرایط از جمله کاردیومیوپاتی و بیماری‌های دریچه‌ی قلب را تشخیص دهد. انواع مختلفی از تست اکوی قلب مانند اکو ترانس توراسیک و یا ترانس مری وجود دارد که برای معاینه سلامتی قلب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اکوکاردیوگرام قلب چه چیزی را نشان می‌دهد؟

آزمایش اکو قلب اطلاعات مفید زیر را در خصوص سلامت و نحوه عملکرد قلب در اختیار متخصصان قلب و عروق قرار خواهد داد:

“اگر درد قفسه سینه دارید یا هنگام استراحت دچار تنگی نفس بی دلیل شدید، بهتر است تا به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید و در صورت نیاز، اکوکاردیوگرام قلب انجام دهید.”

انواع اکوکاردیوگرافی قلب

اکوکاردیوگرافی قلب

اکو قلب با توجه به نوع کاربرد و نوع تشخیصی که انجام می‌دهد، انواع مختلف دارد که برخی از رایج‌ترین آن‌ها عبارتند از:

اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک (TTE):

این اکوی قلب، یکی از اکوکاردیوگرافی‌های استاندارد برای معاینه قلب است که به آن سونوگرافی قلب نیز گفته می‌شود. اکوی ترانس توراسیک یک روش غیرتهاجمی برای بررسی جریان خون در قلب و دریچه های قلب است. این تست بدون درد بوده و مشابه با تصویر برداری با اشعه ایکس بدون اشعه می‌باشد! یعنی مانند سونوگرافی امواجی صوتی به سمت قلب ارسال شده و بازتاب این امواج تصاویر و صداهایی تولید می‌کند که برای تشخیص اختلالات قلب و عروق مناسب خواهد بود.

اکوکاردیوگرافی از طریق مری (Transesophageal):

در این نوع از اکوی قلب، لوله باریک دستگاه ترانسدیوسر از طریق گلو وارد مری خواهد شد. از آنجایی که مری به قلب نزدیک است، تصاویر بدست آمده از قلب واضح بوده و اختلالات احتمالی را نمایش خواهد داد.

جهت تشخیص بیماری قلبی با اکوکاردیوگرام قلب با مطب دکتر رامین بقایی به شماره ۸۸۶۷۰۳۵۰-۰۲۱ تماس بگیرید.

تست اکو با ورزش یا تست استرس:

یکی دیگر از انواع تست اکوکاردیوگرام قلب برای تشخیص بیماری‌های قلبی، تست اکو با ورزش یا همان تست استرس است. در واقع این تست ترکیبی از اکوکاردیوگرافی و تست ورزش بوده که طی آن شما روی یک تردمیل یا یک دوچرخه ثابت ورزش و تمرین می‌کنید. این آزمایش حرکت دیواره‌های قلب و نحوه عملکرد پمپاژ قلب در موقعیت استرس را نشان داده و نبود جریان خون در بخش‌های مختلف قلب را توجیه می‌کند.

از دیگر روش‌های اکوکاردیوگرافی رایج قلب، می‌توان به هر یک از موارد زیر اشاره کرد:

  • تست اکو با دارو
  • اکو قلب سه بعدی
  • اکوکاردیوگرافی داپلر
  • اکوی قلب دو بعدی
  • اکوکاردیوگرافی داپلر رنگی

اکوکاردیوگرافی قلب چطور انجام می‌شود؟

اکوکاردیوگرام قلب معمولاً در بیمارستان انجام شده اما نیازی به بستری شدن ندارد. مراحل انجام اکوکاردیوگرافی قلب استاندارد، به شرح زیر می‌باشد:

  1. ابتدا باید لباس‌های کمر به بالای خود را در بیاورید و روی تخت معاینه بخوابید.
  2. سپس تکنسین اکو الکترودهای چسبنده را برای تشخیص جریان الکتریکی قلب به بدن وصل می‌کند.
  3. تکنسین برای بهبود هدایت امواج صوتی، ژل روان کننده روی سر ترانسدیوسر می‌زند.
  4. تکنسین ترانسدیوسر را روی بدن حرکت می‌دهد تا امواج صوتی به قلب و رگ‌ها خونی برسد.
  5. طی ارسال امواج، دستگاه اکو یا همان سونوگرافی قلب، تصاویری از دریچه‌ها، عروق و بافت‌های قلب تهیه خواهد کرد.
  6. در طول اکوکاردیوگرافی قلب از شما خواسته می‌شود تا به شیوه‌ای خاص نفس بکشید و یا به پهلوی چپ دراز بکشید.

دوران نقاهت بعد از اکوکاردیوگرافی قلب

تشخیص بیماری‌های قلبی با اکوکاردیوگرام قلب کار سختی نیست و دوران نقاهت خاصی هم ندارد. به عبارتی بعد از آنکه اکوی قلب تمام شود، می‌توانید به راحتی به خانه برگردید و به فعالیت روزمره خودتان برسید.

آیا اکوکاردیوگرافی قلب برای تشخیص آریتمی مناسب است؟

بله. یکی از روش‌های تشخیص آریتمی قلبی، اکوکاردیوگرافی قلب می‌باشد. هدف از انجام اکوی قلب این است که:

  1. بیماری‌های زمینه‌ای به وجود آورنده آریتمی تشخیص داده شود.
  2. نحوه کارکرد قلب در زمان ابتلا به آریتمی تشخیص داده شود.

اکوکاردیوگرافی به کمک امواج صوتی و تصاویری که تولید می‌کند، می‌تواند هر گونه اختلال در تپش قلب از جمله آریتمی را تشخیص دهد. همچنین می‌تواند برای تشخیص عارضه فیبریلاسیون دهلیزی نیز مناسب باشد.

چرا اکوکاردیوگرافی قلب؟

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که “اکوی قلب چه فوایدی دارد؟” و یا “اکوکاردیوگرافی را چرا انجام دهیم؟” در ادامه این مطلب پاسخ می دهیم:

۱. تغییر اندازه قلب:

اکوی قلب روش بسیار خوبی برای بررسی اندازه قلب است. اگر قلب در اثر فشار خون، آسیب دیدن درچه‌های قلب یا هر بیماری دیگری آسیب ببیند و اندازه آن تغییر کند، در اکوکاردیوگرام مشخص خواهد شد.

۲. بررسی قدرت پمپاژ خون:

یکی دیگر از اطلاعات مفیدی که اکوی قلب به بهترین متخصص قلب و عروق می‌دهد، میزان توانایی قلب در پمپاژ خون است. اگر قلب نتواند به اندازه کافی به بدن خون رسانی کند، می‌تواند نارسایی قلبی و عروقی رابه وجود بیاورد. اما اگر به موقع اکوی قلب انجام دهید، دیگر لازم نیست نگران بیماری‌های قلبی و به خصوص نارسایی باشید.

جهت دریافت نوبت برای بررسی سلامت قلب خود کلیک کنید.

۳. معاینه آسیب دیدگی ماهیچه‌های قلب:

در اکوکاردیوگرافی قلب با توجه به تصاویر بدست آمده، می‌توان آسیب دیدگی ماهیچه‌های قلبی را تشخیص داد. در واقع اکو می‌تواند تشخیص دهد که آیا تمام قسمت‌های دیواره قلب به طور طبیعی در پمپاژ خون سهیم هستند و آیا عملکرد درستی دارند یا خیر.

۴. معاینه مشکلات دریچه قلب:

اکوکاردیوگرام قلب می‌تواند در تشخیص بیماری‌های دریچه قلب کمک کننده باشد. این تست تشخیصی می‌تواند تشخیص دهد که آیا دریچه‌های قلب به درستی باز و بسته می‌شوند و جریان خون به اندازه کافی هست یا خیر.

۵. تشخیص نقص‌های قلبی:

اگر شما به بیماری‌های دریچه‌های قلب، اتصال غیر طبیعی قلب و عروق خونی و یا بیماری‌هایی نظیر کاردیومیوپاتی مبتلا باشید، در اکوکاردیوگرافی قلب نمایش داده خواهند شد.

تفاوت اکوی قلب با نوار قلب چیست؟

نوار قلب که فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می‌کند، با اکوی قلب متفاوت است. اکوکاردیوگرام تصاویری با جزئیات بسیار کاملی از ماهیچه قلب و یا دریچه‌های قلب را ارائه داده و همچنین اطلاعاتی در خصوص جریان خون در قلب را نیز نمایش می‌دهد که آن بر خلاف نتایجی است که نوار قلب در اختیارمان قرار می‌دهد.

آیا اکوکاردیوگرافی قلب نارسایی را تشخیص می‌دهد؟

بله، انواع مختلف نارسایی قلبی به کمک اکوکاردیوگرافی می‌تواند تشخیص داده شود. نارسایی چه در سمت راست قلب باشد و چه در سمت چپ، به کمک اکوی قلب تشخیص داده خواهد شد.

هزینه اکو قلب در ۱۴۰۳

هزینه نهایی اکوکاردیوگرافی قلب برای تشخیص بیماری‌های قلبی در سال ۱۴۰۳ به معیارهای مختلفی بستگی داشته و قیمت ثابتی ندارد. از جمله معیارهای موثر در قیمت اکو قلب عبارتند از:

  • نوع دستگاه‌های به کار رفته برای اکو
  • منطقه جغرافیایی مطب دکتر
  • نوع بیمه

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از هزینه دقیق اکو قلب، با مطب دکتر رامین بقایی تماس بگیرید.

هزینه اکو قلب را از ما بپرسید.

تشخیص بیماری‌های قلبی با اکوکاردیوگرافی در تهران

اگر به دنبال یک پزشک متخصص قلب و همچنین بهترین جراح قلب در تهران هستید که با اکو بیماری‌های قلبی شما را تشخیص دهد، دکتر رامین بقایی تهرانی بهترین انتخاب شماست. دکتر رامین بقایی تهرانی پزشک متخصص جراحی قلب و عروق و فارغ التحصیل رشته جراحی قلب از ایران هستند. ایشان به مدت ۳ سال ریاست بخش قلب در بیمارستان شهید مدرس تهران را بر عهده داشتند و توانستند رضایت بیماران و مراجعان خود را به خوبی جلب کنند.

دکتر رامین بقایی در طول بیش از ۲۰ سال فعالیت حرفه‌ای خود، در هر یک از زمینه‌های زیر مهارت و تبحر بالایی دارند:

جهت تشخیص و درمان انواع بیماری‌های قلبی، با مطب دکتر رامین بقایی تماس بگیرید یا از طریق وبسایت، به صورت اینترنتی نوبت رزرو کنید.

شما می‌توانید پس از آگاهی پیدا کردن در خصوص هر یک از خدمات دکتر رامین بقایی، برای تعیین نوبت درمان با مطب ایشان به شماره ۸۸۶۷۰۳۵۰-۰۲۱ تماس بگیرید.

سوالات پرتکرار

اکوی قلب انجام می‌شود تا اندازه قلب، نحوه عملکرد قلب، مشکلات دریچه‌های قلبی و همچنین نقایص مادرزادی قلب تشخیص داده شوند.
تا حداقل یک ساعت بعد از اکوکاردیوگرافی نباید چیزی بخورید یا بنوشید و تا چند ساعت بعد هم نباید نوشیدنی‌‎های داغ بنوشید.
شما می‌توانید بعد از ۲۴ ساعت از اکوی قلب به فعالیت روزمره خود برگردید.
خیر. اکوی قلب قادر به تشخیص گرفتگی یا انسداد عروق کرونر نمی‌باشد.
بله. اما بهتر است وعده غذایی شما سبک باشد و همچنین شب قبل به هیچ وجه کافئین مصرف نکرده باشید.
خیر. بهتر است تا قبل از اکوکاردیوگرافی سیگار کشیدن را کنار بگذارید و تا چند ساعت بعد از اکو هم سیگار کشیدن را به تعویق بیندازید.

0 نظر

ثبت نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *