تماس با پزشک

ASD چیست؟

سوراخ و نقص در میان دیواره جداکننده دو دهلیز (سپتوم) را ASD می گویند. وجود ASD در بدو تولد بخشی از ساختمان طبیعی بدن نوزاد بوده و جلوگیری از عبور خون در ریه ها است. پس از چند هفته به صورت خود به خود بسته می شود یا بسیار کوچک می گردد زیرا دیگر نیازی به باز بودن آن نیست.

ASD چه تأثیری بر قلب میگذارد؟

عملکرد طبیعی بدن به این صورت است که حفره های موجود در سمت راست بدن خون را تنها به ریه فرستاده و حفره های سمت چپ خون را تنها به بدن می فرستند. هنگام وجود ASD خون از از دهلیز چپ به وسیله سوراخ به دهلیز راست وارد می شود. و از این طریق به ریه ها می رسد. در صورت بزرگ بودن سوراخ مقدار خون وارد شده به ریه ها بیشتر می باشد و در نتیجه کار قلب و ریه سخت تر می شود. به همین ترتیب قلب و ریه به مرور آسیب می بینند. دلیل ابتلا به ASD مشخص نیست و جالب است بدانید که برخی از افراد سالم نیز ASD کوچکی در میان دو دهلیز دارند که به Patent Foramen Ovale (PFO) معروف است.

ASD چه تأثیری بر سلامتی فرد دارد؟

در صورت کوچک بودن ASD علائم و نشانه هایی به جز صدای اضافی قلب (سوفل قلبی) که به کمک گوشی فقط قابل تشخیص است وجود ندارد.ولی در صورت بزرگ بودن ASD عوارض زیادی به ویژه در افراد بزرگسال به همره دارد مانند تپش قلب یا تنگی نفس و…همچنین بیمار به سبب این بیماری ممکن است دچار عفونت های زیادی شود زیرا کارکرد ریه با ورود خون بیشتر افزایش می یابد و به مرور عروق ریه آسیب می بینند.

ASD چگونه درمان میشود؟

سوراخ های کوچک در دوران شیرخوراگی ممکن است به صورت خود به خود بسته شوند. هیچ دارو و درمانی برای سریع تر بسته شدن آن ها وجود ندارد و اگر سوراخ ها کوچک باشند نیازی به جراحی هم ندارند.

برای جلوگیری از وخامت بیماری هنگامی که سوراخ خا بزرگ هستند. جراحی صورت می گیرد و چه بهتر که جراحی در ابتدای دوران کودکی باشد. البته در بزرگسالان هم احتمال وجود این بیماری هست و درمان آن راهی جز جراحی نمی باشد.

بستن سوراخ های قلب علفاوه بر جراحی با روش های دیگر هم قبال انجام است. البته با جراحی در صورت وجود ضایعات دیگر قلب درمان به صورت تکمیلی صورت می گیرد. ولی نتیجه هر دو رفش موفقیت آمیز است.

مراقبتهای پس از درمان چگونه است؟

کودکان پس از جراحی مدت کوتاهی را محدودیت فعالیتی دارند و پس از آن نیاز به مراقبت ویژه ندارند. بزرگسالان نیز در صورت فشار ریوی به همین صورت می باشند. اگر مشکلات فشار ریوی در بزرگسالان مشاهده شود بهتر است برای پیشگیری از عوارضی مانند نارسایی قلبی و لخته شدن خون مصرف دارو ها ادامه یابد. در مورد فرآیند های دندانپزشکی نیز بهتر است تا شش ماه پس از جراحی مصرف اندوکاردیت ادامه یابد.

ASD و بارداری:

بارداری در این بیماران هنگامی که سوراخ کاملا بسته شده باشد خطری ندارد. خانمی که به ASD مبتلا بوده و فشار ریوی نیز نداشته خطری را در بارداری متحمل نخواهد شد. ولی در صورت وجود ASD بزرگ  ممکن است علائمی مانند نارسایی قلبی بروز کند که با دنبال کردن درمان طبی قابل کنترل می باشد.

آینده بیمار ASD :

بیمار درمان شده مانند فرد عادی به زندگی ادامه خواهد داد مگر در موارد نادر که بخشی از سوراخ باز مانده باشد. در این صورت بیمار مجدد نیاز به جراحی و آنژیو گرافی خواهد داشت.

0 نظر

ثبت نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *