تماس با پزشک

آنژین قلبی چیست؟ علت، علائم و درمان

بیماری ها | 0 comments

آیا به تازگی احساس درد کوبنده و تیر کشنده‌ای در قلب دارید؟ احساس سنگینی بر روی قفسه سینه آزارتان می‌دهد و نفس کشیدن را برای شما سخت کرده است؟

ممکن است به آنژین قلبی مبتلا باشید!آنژین قلبی یا آنژین صدری یا Cardiac Angina، درد یا ناراحتی قفسه سینه است که در اثر کمبود خونرسانی به عضله قلب ایجاد می‌شود. این درد معمولاً در ناحیه قفسه سینه، زیر جناغ، یا در سمت چپ قفسه سینه احساس می‌شود. همچنین ممکن است به بازو، گردن، فک، یا پشت سر نیز سرایت کند.

برای آشنایی بیشتر با روش‌های درمان آنژین قلبی و همچنین راه‌های پیشگیری از بروز درد قلبی، در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

عنوان مطالب (جهت دسترسی سریع) نمایش

آنژین قلب چه زمانی رخ می‌دهد؟

آنژین قلبی زمانی رخ می‌دهد که عضله قلب به اندازه کافی خون دریافت نمی‌کند. علت عدم خونرسانی کافی به عضله قلب، معمولاً به دلیل تنگی عروق کرونری بوده که خون را به قلب می‌رسانند. عروق کرونری می‌توانند به دلایل مختلفی از جمله موارد زیر دچار گرفتگی و تنگی شوند:

کلسترول بالا:

کلسترول بالا می‌تواند موجب تشکیل پلاک در دیواره‌های عروق شود و با ایجاد گرفتگی در این قسمت، حجم خون عبوری از عروق کرونر را کاهش دهند.

فشار خون بالا:

پرفشاری خون باعث می‌شود تا جریان بسیار شدید و زیادی از داخل عروق خونی بگذرد و به مرور زمان عروق کرونر را با مشکل مواجه کند. همین امر باعث می‌شود تا به مرور زمان میزان خونرسانی از طریق عروق خونی کاهش یابد و آنژین صدری رخ دهد.

 در صورت داشتن هرگونه ابهام و یا سوالی درباره آنژین قلبی در انتهای همین صفحه (بخش کامنت) سوالتان را مطرح نمایید. دکتر رامین بقایی در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

سیگار کشیدن:

سیگار کشیدن غلظت خون را بالا برده و با آسیب زدن به دیواره‌های داخلی عروق کرونر و همچنین تشکیل پلاک، می‌تواند موجب بروز درد و آنژین صدری شود.

دیابت:

دیابت می‌تواند باعث دیدن دیواره‌های عروق کرونر شود و در کاهش میزان جریان خون موثر باشد.

علائم آنژین قلبی چیست؟

اگر به آنژین قلبی مبتلا باشید ممکن است که علائم و نشانه‌های زیر را تجربه کنید:

اینفوگرافیک آنژین قلبی چیست

درد یا ناراحتی قفسه سینه:

درد آنژین معمولاً به عنوان درد یا ناراحتی شدید در قفسه سینه توصیف می‌شود. ممکن است احساس فشار، سنگینی، سوزش یا تنگی قفسه سینه داشته باشید. درد آنژین ممکن است به بازو، گردن، فک یا پشت سر نیز سرایت کند.

تنگی نفس:

تنگی نفس یکی دیگر از علائم شایع آنژین است. ممکن است احساس کنید که نفس شما کم می‌آید یا که نمی‌توانید به اندازه کافی نفس بکشید.

خستگی:

خستگی نیز می‌تواند یک علامت آنژین باشد. ممکن است احساس خستگی یا ضعف غیرقابل توضیح داشته باشید.

احساس تهوع یا استفراغ:

برخی از افراد مبتلا به آنژین ممکن است احساس تهوع یا استفراغ داشته باشند.

تعریق:

تعریق می‌تواند به دلیل افزایش تلاش قلب یا استرس باشد.

اگر شما هم علائم آنژین قلبی را تجربه می کنید جهت دریافت نوبت برای معاینه در مطب دکتر رامین بقایی تهرانی همین حالا با شماره۸۸۶۷۰۳۵۰-۰۲۱ تماس بگیرید.

علائم آنژین صدری در زنان

علاوه بر مواردی که قبل‌تر هم به آن‌ها اشاره کردیم، آنژین صدری یا درد قلبی در زنان می‌تواند علائم زیر را نیز داشته باشد:

  • احساس ناراحتی در گردن، دندان، پشت کتف و درد فک
  • احساس درد کوبنده و فشار بر روی قفسه سینه
  • تنگی نفس حتی حین استراحت
  • حالت تهوع و استفراغ
  • درد شکمی

۶ علت بروز آنژین قلبی در زنان و مردان

تنگی و گرفتگی عروق کرونر علت اصلی بروز آنژین قلبی در جوانان، مردان و زنان است. اگر عروق کرونری که به قلب خونرسانی می‌کنند دچار گرفتگی شوند، می‌توانند عملکرد صحیح قلب را مختل کنند و سبب بروز درد در ناحیه قفسه سینه و قلب بیمار شوند.

از دیگر دلایل موثر در بروز آنژین صدری می‌توان به دلایل زیر اشاره کرد:

۱. افزایش سن:

افرادی که سن بالای ۶۰ سال دارند، شانس ابتلا به آنژین قلبی در آن‌ها بالا خواهد بود.

۲. سابقه خانوادگی:

بیمارانی که سابقه خانوادگی ابتلا به آنژین قلبی یا سایر بیماری‌های قلب را دارند، بیشتر از افراد سالم در معرض آنژین قلب هستند.

۳. اسپاسم کرونری:

با اسپاسم عروق کرونر به طور مکرر، جریان خون به طور موقتی قطع شده و مجدداً جریان می‌یابد. با تکرار و تداوم چنین اتفاقی، میزان خونرسانی به عضلات قلب بسیار کم شده و درد قلبی را به وجود خواهد آورد.

۴. چاقی و اضافه وزن:

با افزایش وزن و چاقی رسوبات چربی به دور قلب و در داخل عروق کرونر تشکیل می‌شود. در نتیجه گاهی احتمال کاهش میزان خونرسانی به برخی از بافت‌های قلب وجود خواهد داشت.

۵. استعمال دخانیات:

مواد سمی موجود در سیگار، قلیان و سایر مواد مخدر، می‌تواند سرعت تشکیل رسوبات در رگ‌های خونی را افزایش دهد و منجر به آنژین قلبی شود.

اگر شما هم جزو کسانی هستید که ممکن است به آنژین قلبی مبتلا شوند همین حالا کلیک کنید.

۶. بیماری‌های عروق کرونر:

گرفتگی عروق کرونر و یا تشکیل پلاک و رسوبات در شریان‌های خونی، می‌تواند شرایطی را برای رگ‌ها ایجاد کند که سخت و باریک شدند (به عبارتی آترواسکلروز) و به همین علت جریان خون در بدن کاهش می‌یابد.

به دنبال کاهش جریان خون و کمبود اکسیژن، ایسکمی گذار یا کاهش سطح اکسیژن در بافت قلب به وجود آمده و بیمار در معرض ابتلا به سکته قلبی قرار خواهد گرفت.

دلایل دیگری که موجب می‌شود تا درد قلبی داشته باشید عبارتند از:

انواع آنژین قلبی

آنژین قلبی می‌تواند به دو نوع پایدار و ناپایدار تقسیم شود:

آنژین پایدار:

در این نوع آنژین، درد در یک ناحیه خاص از قفسه سینه احساس می‌شود و با فعالیت فیزیکی یا استرس، تشدید می‌شود. این درد معمولاً با استراحت یا مصرف داروهای ضد درد یا داروهای کاهش دهنده استرس، بهبود می‌یابد.

آنژین ناپایدار:

آنژین ناپایدار دردی در قفسه سینه است که حین استراحت و یا فعالیت فیزیکی برز پیدا می‌کند اما با مصرف دارو و یا استراحت کردن نه تنها بهتر نمی‌شود، بلکه شدت یافته و بیشتر هم می‌شود. آنژین ناپایدار که در اغلب موارد نشانه‌ای از سکته قلبی است، می‌تواند علاوه بر قفسه سینه در کتف، شانه وگردن و فک نیز احساس شود.

آنژین واریانت یا آنژین پزینزمتال:

آنژین واریانت یا آنژین پزینزمتال (Variant angina یا Prinzmetal angina) یک نوع آنژین صدری است که در اثر انقباض عروق کرونر سالم رخ می‌دهد. این انقباض باعث کاهش جریان خون به قلب می‌شود و منجر به درد قفسه سینه می‌شود. علائم آنژین واریانت معمولاً در هنگام استراحت یا خواب رخ می‌دهد و ممکن است با فعالیت بدنی یا استرس بدتر نشود. درد قفسه سینه در آنژین واریانت معمولاً شدید و ثابت است و ممکن است با تعریق، تنگی نفس و حالت تهوع همراه باشد.

آنژین مقاوم به درمان

آنژین مقاوم به درمان، به آنژینی گفته می‌شود که علی‌رغم درمان‌های دارویی و تغییر در سبک زندگی، همچنان به‌طور مکرر رخ می‌دهد. این بیماری می‌تواند منجر به کاهش کیفیت زندگی و افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی شود.

آنژین قلبی چطور تشخیص داده می‌شود؟

برای تشخیص آنژین قلبی در بیماران، پزشک متخصص قلب ابتدا معاینه بالینی صورت می‌گیرد تا علائم و نشانه‌هایی که بیمار در کنار آنژین تجربه می‌کند را بشناسیم. سپس پزشک به سراغ بررسی سوابق پزشکی، تجویز تست و آزمایشاتی می‌رود.

پزشک ممکن است درباره علائم آنژین صدری سوالاتی بپرسد که عبارتند از:

  • نوع دردتان تیرکشنده، کوبنده و یا همراه با سوزش است؟
  • چه علائمی را همراه آنژین صدری تجربه می‌کنید؟
  • مدت زمانی که این احساس را دارید چقدر است؟
  • چه عواملی بر تشدید آنژین قلب شما تاثیر دارد؟

همچنین ممکن است طی بررسی سوابق پزشکی شما سوالات زیر را بپرسد:

  • دیابت یا قند خون دارید؟
  • سابقه فشار خون بالا دارید؟
  • سابقه کلسترول خون بالا دارید؟
  • آیا سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارید؟
  • سیگار، قلیان و دخانیات مصرف می‌کنید؟

جهت تشخیص آنژین قلبی همین حالا از طریق فرم رزرو وقت نوبت بگیرید.

تشخیص علت آنژین قلبی با ۴ روش!

بعد از آنکه سوابق پزشکی و علائم بیماری شما معاینه شد، پزشک متخصص جراح قلب هر یک از ۴ آزمایش زیر را تجویز می‌کند تا بتواند از بابت علتی که آنژین صدری را به وجود آورده است مطمئن شود.

۴ آزمایشی که برای تشخیص بیماری آنژین صدری مورد استفاده قرار می‌گیرد عبارتند از:

تست استرس یا تست ورزش:

آزمایش استرس، تست استرس یا تست ورزش یک آزمایش است که برای بررسی نحوه عملکرد قلب شما در هنگام ورزش استفاده می‌شود. این آزمایش به پزشک کمک می‌کند تا عملکرد قلب در حین فعالیت فیزیکی را بسنجد و تشخیص دهد که دلیل آنژین قلبی دقیقاً چیست.

تست نوار قلب یا EKG:

نوار قلب یک آزمایش ساده است که برای ثبت فعالیت الکتریکی قلب استفاده می‌شود. نوار قلب می‌تواند به پزشک کمک کند تا مشخص شود آیا قلب شما به طور طبیعی کار می‌کند یا خیر. هر نوسانی که در سیگنال‌های الکتریکی قلب یا ضربان قلب وجود داشته باشد، در نوار قلبی مشخص خواهد شد.

تست آزمایش خون:

آزمایش خون برای تشخیص بیماری قلبی در بررسی سطح کلسترول، تری گلیسیرید و قند خون استفاده می‌شود تا اختلالاتی که در خون وجود دارند و ممکن است به سلامت عروق قلبی آسیب بزنند، شناسایی شود. این عوامل می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهند.

آنژیوگرافی کرونری:

آنژیوگرافی کرونری یک تست تشخیص بیماری قلبی است که برای بررسی عروق کرونری استفاده می‌شود. در این آزمایش، یک لوله نازک (کاتتر) از طریق یک رگ در بازو یا ران وارد بدن شده و به سمت قلب هدایت می‌شود. سپس یک ماده رنگی به داخل کاتتر تزریق می‌شود تا تصاویری از عروق کرونری با استفاده از اشعه ایکس گرفته شود. این تصاویر می‌توانند به پزشک کمک کنند تا مشخص شود آیا عروق کرونری دچار تنگی و گرفتگی شده است یا خیر.

درمان آنژین قلبی

درمان آنژین قلبی وابسته به علت آن است. در واقع انتخاب روشی که برای درمان آنژین صدری مورد استفاده قرار می‌گیرد به بیماری زمینه‌ای به وجود آورنده آن بستگی دارد. در برخی شرایط ممکن است فشار خون بالا، کلسترول بالا، کم خونی و یا بیماری‌های دریچه‌های قلب و یا بیماری‌های عروق کرونر موجب به وجود آمدن آنژین قلبی شده باشد. در اینصورت لازم است تا با مشورت بهترین پزشک جراحی قلب در تهران، به درمان عامل ایجاد کننده درد قلبی باشید.

با این حال می‌توانیم متدهای درمان آنژین قلبی را در دسته بندی‌های زیر قرار دهیم:

۱. درمان دارویی آنژین قلبی

با مصرف دارو تحت نظارت جراح قلب می‌توانید به بهبود سلامت قلب و همچنین کاهش درد ناشی از آنژین قلبی بپردازید. برخی از داروهای مناسب برای درمان آنژین قلبی عبارتند از:

آسپرین:

برای کاهش میزان لخته شدن خون و بهبود جریان آن در عروق قلب به کار می‌رود. همچنین شانس سکته قلبی در زنان و مردان را به حداقل می‌رساند.

بتابلاکرها:

داروهای بتابلاکرها موجب کاهش ضربان قلب شده و فشار خون را نیز پایین می‌آورد. بتابلاکرها به بهبود جریان خون و جلوگیری از تشکیل پلاک و رسوب در شریان‌های قلب منجر می‌شود.

جهت درمان آنژین قلبی با مطب دکتر رامین بقایی به شماره ۸۸۶۷۰۳۵۰-۰۲۱ تماس بگیرید.

داروهای ضد انعقاد خون:

این داروها به جلوگیری از غلیظ شدن خون و همچنین تشکیل لخته‌های خونی منجر شده و در برخی موارد به جای آسپرین به بیماران تجویز می‌شود.

نیترات ها:

نیترات ها داروهایی هستند که باعث گشاد شدن رگ های خونی می شوند. این داروها در درمان آنژین قلبی بسیار موثر هستند. این داروها با گشاد کردن رگ های خونی، جریان خون به قلب را بهبود می بخشند. این امر به کاهش درد قفسه سینه ناشی از آنژین کمک می کند.

استاتین ها:

استاتین ها داروهایی هستند که میزان کلسترول بد (LDL) را در خون کاهش می دهند. استاتین ها با کاهش کلسترول بد، خطر تشکیل پلاک در عروق کرونر را کاهش می دهند.

داروی مسدودکننده کانال کلسیم:

مسدودکننده‌های کانال کلسیم داروهایی هستند که از ورود کلسیم به سلول‌های عضلانی قلب و عروق خونی جلوگیری می‌کنند. این دارو با شل کردن عضلات صاف عروق خونی، جریان خون به قلب را بهبود می بخشند.

رانولازین (رانکسا):

رانولازین (Ranolazine) یک داروی ضد آنژین است که برای درمان آنژین صدری پایدار در بزرگسالان استفاده می شود. این دارو با کاهش نیاز قلب به اکسیژن کار می کند. رانولازین با مهار بازیابی سدیم در سلول های قلبی کار می کند. این امر باعث می شود که سلول های قلبی به طور موثرتری از اکسیژن استفاده کنند.

۲. درمان آنژین قلبی با جراحی

اگر گرفتگی عروق کرونر یا تخریب این بافت‌ها سبب بروز آنژین قلبی شده باشند، از روش‌های جراحی قلب زیر استفاده می‌شود تا درد قفسه سینه درمان شود:

جراحی بای پس عروق کرونر:

جراحی قلب بای پس عروق کرونر منجر به جایگزین شدن عروق گرفته و آسیب دیده قلب خواهد شد.

جراحی قلب باز:

جراحی قلب باز برای رفع نقایص مادرزادی قلب، درمان آریتمی و همچنین درمان بیماری‌های عروق کرونر قلب استفاده می‌شود تا آنژین صدری را بهبود دهد.

جراحی کاتتریزاسیون قلب:

کاتتریزاسیون قلب یا آنژیوگرافی برای باز کردن گرفتگی عروق کرونر استفاده شده و باعث می‌شود تا روند خونرسانی بهبود یابد و درد قفسه سینه از بین برود.

جهت جراحی برای درمان آنژین قلبی با مطب دکتر رامین بقایی به شماره ۸۸۶۷۰۳۵۰-۰۲۱ تماس بگیرید.

۳. توانبخشی قلب:

یکی دیگر از روش‌هایی که برای درمان آنژین قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد، توانبخشی قلب است. در این روش پزشک از ورزش‌ها و حرکاتی فیزیکی برای به چالش کشیدن عضلات و بهبود استقامت آن‌ها استفاده می‌کند. همچنین در این مدت داروهایی تجویز می‌کند تا دردهای ناگهانی قلب را مدیریت کند.

روش‌های پیشگیری از آنژین قلبی

برای پیشگیری از آنژین قلبی و درد نگرفتن قلب و قفسه سینه می‌توانید توصیه‌ها و راهکارهای زیر را در پیش بگیرید:

  • جلوگیری از افزایش وزن و چاق شدن
  • مدیریت و کنترل سطح استرس اضطراب
  • پرهیز از سیگار کشیدن و مصرف دخانیات
  • مصرف داروهای تجویز شده از سوی پزشک قلب
  • افزایش فعالیت فیزیکی و ورزش کردن به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در روز
  • کنترل و مدیریت بیماری‌های زمینه‌ای از جمله فشار خون یا کلسترول بالا
  • داشتن یک رژیم غذایی سالم و افزایش مصرف فیبر، میوه و سبزیجات و گوشت‌ها کم چرب

دکتر رامین بقایی تهرانی، بهترین جراح قلب در تهران

دکتر رامین بقایی تهرانی بهترین پزشک متخصص جراحی قلب و عروق کودکان، نوزادان و بزرگسالان در تهران هستند که از سال ۱۳۸۱، به عنوان یکی از برترین جراحان قلب ایران در حال فعالیت و خدمت رسانی به مردم می‌باشند.

ایشان در جراحی قلب تخصصی کودکان و همچنین نوزادان مهارت دارند و می‌توانند بیماری‌های قلبی مادرزادی، بیماری دریچه‌های قلب و سایر اختلالات قلبی و عروقی را به کمک روش‌های نوین جراحی، درمان کند.

دکتر رامین بقایی تهرانی در حال حاضر در مطب خود واقع در بلوار نلسون ماندلا بیماران و مراجعان خود را معاینه کرده و در صورت نیاز به جراحی تخصصی قلب، آن‌ها را به بیمارستان ارجاع خواهد داد.

شما هم می‌‌توانید برای دریافت مشاوره قلب و عروق و درمان بیماری‌های قلبی خودتان به مطب دکتر رامین بقایی مراجعه کنید.

برای رزرو نوبت و تعیین وقت معاینه با شماره ۸۸۶۷۰۳۵۰-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم تعیین وقت اینترنتی را پر کنید.

سوالات پرتکرار

نیترات‌ها، بتابلاکرها، داروهای ضد انعقاد خون و داروهای گشاد کننده عروق خونی از جمله داروهای آنژین قلبی هستند.
اگر آنژین قلبی شدید باشد و مدت زمان رخ دادن آن بیش از ۲۰ دقیقه باشد، خطرناک است. اما اگر مدت زمان درد قلب کم باشد و شدید هم نباشد، خطرناک نخواهد بود بلکه باید به موقع درمان شود.
درد فک، کتف، شانه و ناراحتی گردن، تنگی نفس، احساس حالت تهوع و درد کوبنده در قفسه سینه از جمله علائم آنژین قلبی در زنان هستند.
برای تشخیص آنژین قلبی از تست آزمایش خون، تست ورزش و تست کاتتریزاسیون قلب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

0 نظر

ثبت نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *